Een zakelijke lening voor de startende ondernemer

Ben jij een startende ondernemer met een fantastisch en goedgekeurd bedrijfsplan? Het enige wat je dan nog nodig hebt voor een goed begin van je nieuwe onderneming is vermogen.
Als startende ondernemer heb je recht op allerlei potjes vanuit verschillende instanties. Een van die potjes wordt een leverancierskrediet genoemd.

Een startende ondernemer heeft de ideeën in zijn hoofd en op papier. Om deze ideeën uit te voeren heb je echter geld nodig om de plannen ook daadwerkelijk te kunnen uit te voeren.

Als startende ondernemer heb je dat kapitaal vaak niet zomaar voor handen. Er zijn dan verschillende manieren om toch aan dat kapitaal te komen. Je kunt namelijk een lening aanvragen, investeerder zoeken of een leverancierskrediet aanvragen.

Wanneer je een eigen bedrijfje wilt starten, bijvoorbeeld een webwinkel, en je marketingplan is helemaal uitgewerkt en staat al op de rit, maar je hebt niet het geld om een grote voorraad aan te leggen en op te slaan, dan is het een idee om naar je leveranciers toe te gaan en om een leverancierskrediet te vragen.

Een leverancierskrediet is een krediet die je vraagt aan de leveranciers. Je vraagt de leveranciers dan om de goederen die jij wilt verkopen alvast te leveren en spreekt af dat je pas hoeft te betalen na een aantal maanden. Met deze opzet kun je de webwinkel starten, omzet draaien en pas nadat de zaak begint te lopen de rekeningen betalen.

Zeker in deze economisch zware tijden kan een leverancierskrediet de uitkomst bieden zowel voor de startende ondernemer als voor de leverancier. De leverancier blijft op deze manier niet met zijn voorraden zitten, en krijgt er dus sowieso geld voor, al is het met enige vertraging. Dit is dus een goed alternatief voor iedere startende ondernemer die onmogelijk het bedrag kan opbrengen dat nodig is als investering.

Daar komt wel bij dat leverancierskredieten niet altijd gratis zijn. Jij als ondernemer betaalt wel iets meer voor het gemak dat je de rekening niet direct hoeft te voldoen en de leverancier verdient dus iets meer omdat hij bereid is een leverancierskrediet af te sluiten.

Voor jou als startende ondernemer is een leverancierskrediet de uitkomst zonder je in hoge schulden te steken bij de bank, en voor de leverancier is het een mooie manier om niet met zijn bevoorrading te blijven zitten en daarbij is zijn winst groter dan vooraf inberekent.