Reken uit hoeveel jij kunt lenen met een zakelijke lening

Iedere lening die je wilt afsluiten is afhankelijk van je inkomen. Bij een zakelijke lening zit dat vaak net anders aangezien je bij een startend bedrijf nog geen inkomen hebt. En wanneer je een zakelijk lening aangaat voor een lopend bedrijf is het enige wat je kunt aantonen, jaarverslagen.

De hoogte van een zakelijke lening is afhankelijk van meerdere factoren. De eerste factor zijn resultaten uit het verleden. Een andere factor is een goed bedrijfsplan. De factor die het meeste invloed heeft is een financieel plan voor de bedrijf.

Het is hierbij verstandig dat je het financiële plan laat maken door een financieel adviseur. Hoe betrouwbaarder het plan is, hoe meer de banken open staan om jouw een groot geld bedrag te lenen.

Voor banken is een financieel plan van groot belang, er zijn echter ook mogelijkheden om aan het geld te komen zonder dat je een financieel plan hebt. Bij leningverstrekkers op het internet is het namelijk mogelijk een geldbedrag te lenen zonder dat je daar een financieel plan voor hoeft te laten zien. Een bedrijfsplan is in die gevallen vaak genoeg.

Het enige nadeel bij het lenen via internet is het rentepercentage. Omdat zij het zo makkelijk maken om een geldbedrag te lenen hangt daar ook een prijskaartje aan. De rente is dan vaak ook het dubbele van de rente bij een bank.

De hoogte van de lening is dus pas goed te bepalen wanneer je een financieel adviseur in de arm neemt. Zij bepalen op basis van jouw bedrijfsplan hoe de financiering moet lopen en wat de verwachtingen zijn in de toekomst.

Bij een financieel plan gaat men er vaak vanuit dat je pas na 5 jaar in de groene cijfers komt. Een afbetalingstermijn voor een zakelijke lening is dan vaak ook variërend van 5 tot soms wel 20 jaar.