Zakelijke financiering is de lening voor iedere ondernemer

Het maakt niet meer uit of je een startende ondernemer bent of dat je al jaren bezig bent. Iedere ondernemer kent namelijk periodes waarin het beter gaat dan in andere.

Wanneer het slechter gaat met het bedrijf hoop je dat je de kans hebt gehad om een financiële buffer op te bouwen. Helaas is dat niet altijd het geval en eigenlijk komt een slechte periode altijd op het verkeerde moment.

Wanneer er duidelijk nog groei zit in jouw bedrijf, heb je een financiële boost nodig om die groei waar te kunnen maken. Deze financiële boost kun je dan aanvragen bij de bank of op internet in de vorm van een zakelijke lening.

Voor een zakelijke financiering kun je bij verschillend instanties aankloppen. De meest bekende instantie is een bank. Een bank geeft jou een zakelijke financiering op het moment dat jij een gedegen ondernemingsplan kan presenteren.

Positieve jaarcijfers uit het verleden zijn voor een bank ook erg belangrijk. Deze geven de bank namelijk de zekerheid dat jij de lening in de toekomst kunt terugbetalen.

Een andere manier om aan een zakelijke financiering te komen is door bij investeerders aan te kloppen. Investeerders willen graag jou graag helpen om je onderneming naar een hoger plan te tillen. De enige voorwaarden is echter dat je het geleende geld met flinke rente moet terugbetalen, of dat je een investeerder deel uit laat maken van je onderneming. In dat geval heeft de investeerder recht op een bepaald percentage van de winst.

De derde optie is het internet. Op het internet zijn er vele financierders waarbij je heel laagdrempelig geld kunt lenen. Een nadeel van deze manier van lenen is dat het bedrag dat je kunt lenen vaak niet heel groot is en de rente een stuk hoger.

Wanneer je echter snel geld nodig hebt om jouw plan van de grond te krijgen biedt het internet wellicht wel een mogelijkheid. De instapeisen zijn namelijk een stuk lager waardoor een simpel bedrijfsplan al genoeg is om gebruik te maken van de lening.